Kültür evi çalışması için bütün duyarlı insanlarımıza açık mektup

KÖYÜNE VE KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIK
SIRA BENDE,SIRA SENDE, SIRA HEPİMİZDE.. !
Bu Çağrımız Dünyanın dört bir yanına dağılmış Tatan'lılar veya kültürümüze sevgiyle bakan herkese yönelik açık bir mektuptur.

2003 yılından beri yürüttüğümüz tatan sayfası web sitesi çalışması günümüzde çeşitlenerek sürüyor.
Sitemizin değişik araçları ve birebir halk toplantılarında duyurduğumuz Tatan Kültür Evi Projesinde artık somut adımlar atma zamanı gelmiş bulunmaktadır.
Köyümüzde hala kış mevsiminin koşulları hüküm sürse de Mayıs ayına kadar iklimin düzeleceğini meteorolojik veriler ışığında rahatlıkla söyleyebiliyoruz.Ekim ayında Köydeki toplantıda,Kasım ayında İstanbul /Gazi toplantısında Şubat ayında Bursa toplantısında ortaya çıkan ortak görüşlerden hareketle önümüzdeki döneme dair bir yol haritası çıkarabiliriz.

Neden Tatan Kültürevi ?
Sevgili Tatan'lılar; Kültür evi projesi binlerce yıldır bizler dek ulaşmış geleneklerimizin,dilimizin,kültürümüzün,yaşam ahlakımızın,modern diye tabir edilen günümüz zaman diliminden,gelecek kuşaklara daha sağlıklı olarak ulaştırılabilmesi için artık olmazsa / olmaz bir gereklilik haline gelmiş bulunmaktadır.

Proje hakkında merak ettikleriniz:
Kültür evi projemizin duyan herkeste yarattığı ilginin daha fazlasını en başta bizler,köye doğrudan veya gönül bağları olan insanların göstermesi kaçınılmaz bir zorunluluk..Bu bir sahiplenme biçimidir,bu bir irade beyanıdır.İsteyen /merak eden herkese projemizin defalarca işlediğimiz ama hala anlaşılamamış detayları varsa bu konular hakkında bilgi sunabiliriz.Projemiz inşaat olarak başlayana dek şekillenmeye müsaittir.Genel hatları,yeri,işlevi,içeriği çok netleşmiş olmakla
birlikte,unutulduğunu sandığınız herhangi bir nokta varsa bunu sorabilir,projemizin sorduğunuz şeye uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Yardım ve Dayanışma için İlk adımları atma zamanı
Şimdi daha somut adımlar atma zamanı dedik dostlar.15 Mart -20 Nisan dönemini kampanyamızın birinci periyodu olarak başlatmaya var mısınız ?Bu verilen zaman aralığında gelin sıkı bir şekilde bu projemizin daha çok insana ulaşmasını sağlayalım,gelin yapabileceğimiz ne varsa bunları listelemeye başlayalım.Gelin maddi ve manevi anlamda bu projemizin başarıya ulaşması için var gücümüzle çalışalım.
Toplantı yapılan ve yapılacak yerler:
Bildiğiniz gibi, Tatan, İstanbul ve Bursa da birer toplantı yapılmıştır.Bundan sonra toplantı yapılmasınının faydalı olacağı yerler şunlardır:
İzmir,
Mersin,
Ankara.

Bunun yanısıra başta Almanya'da yaşayanlar olmak üzere yurtdışındaki tüm köy halkımızdan konuya daha duyarlı ve ilgili bir tutum alınmasını bekliyoruz.
İstanbul için son adımlara birlikte karar verelim:
İstanbul ilinde Bağcılar-Anadolu Yakası ve Merkezi 3 toplantı mı yoksa yemekli bir dayanışma gecesi mi yapılması gerektiği konusunda en kısa zamanda düşüncelerinizi web sitemizle paylaşmanız ve çıkacak ortak kararların uygulanması noktasında da işbirliğinizi esirgememenizi umut ediyoruz.
Hukuksal Danışma Kurulu
Hukuksal anlamda ve projemizin prosedürleri noktasında Hukukçularımızdan duyarlılıklarını bizimle paylaşmaları için yardım talep ediyoruz.Çağrımız kendisini sorumlu ve duyarlı hisseden hepinizedir.
Önce inanalım
Projemizin hayata geçmesi için ilk koşulun "sahiplenmek ve inanmak" olduğu apaçık ortadadır.
Bu konuda sorun yoksa eğer Varto'daki Bankada en kısa sürede biri YTL diğeri Euro olmak üzere iki adet hesap numarası açılması konusunda son adımların atılması gerektiğinde hemfikiriz demektir.
Dernekleşme gerekiyorsa bu adım da atılmalı
Diğer köyler benzer çalışmalar için hangi adımları attılar ise Güzelkent köyününün de bu adımları hatta fazlasını acilen atması gerekiyor.Gerekiyorsa sadece köye değil,Tatanlıların yoğun olarak
bulunduğu her yere hitap eden ve söz konusu yerlerde çalışma yapabilecek yeni bir dernek kurulması / en azından girişiminin başlatılması konusunda da görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz.
Yardım toplama şekli için bir öneri:
Yardımları toplayarak Bankalara yatıracak temsilcilerimizin acilen seçilmesi gerekiyor.Seçilecek temsilcilere imza ve yazılı bir makbuz karşılığı bağış yapılacaktır.Örneğin X ilindeki xx adlı temsilci sizlerin bağışladığı paralara istinaden yazılı bir belgeyi tarafınıza sunacak ve elinde bulunan parayı 3 ile 5 gün içerisinde bankaya yatıracak, bankadan alacağı örneğin 20 kişiye ait toplam bağış listesinin (toplam tutarını) gösterir belgeyi web sitemize gönderecek bir örneğini de kendi dosyasında muhafaza edecek ve bu hesaplar 15 günlük periyotlar halinde DENETİM komisyonlarınca kontrol edilecek şekilde bir sistem geliştirebiliriz.
Bağışların ilanı
Yatırdığınız bağışlara ait liste elimize geçer geçmez web listesinde yayınlanacak,ve haftalık listenin tamamı il il -veya alfabetik olarak TATAN TV ekranından alt yazı olarak geçecektir.Şeffaflık için ne gerekiyorsa yapılacaktır.İnşaat başlayana kadar ve inşaat süresince her gerektiğinde benzer şekilde toplanacak tüm yardım çalışmalarında açıklık ve şeffaflık en azami ölçüde uygulanacak,inşaat çalışması başladığında da bu kez malzeme alımından diğer bütün ödemelere kadar (fiyat alımı -en uygun olanın seçimi_ ve yapılan harcamaların faturalandırılması noktasında devam ettirilecektir.
Malzeme yardımı
Sadece Parasal yardımlar değil örneğin İnşaat malzemesi veya teknik yardımlar konusunda da herkes elinden geleni yapmalıdır.Kendi yapacağınız bu gibi yardımların yanısıra tanıdık çevrenizden / dostlarınızdan malzeme yardımı talep edebileceğinizi yeniden hatırlatıyoruz.
Ayrıca bu yazıyla bir şekilde karşılaşan ve bu kültürel çalışmaya gönüllü olarak katkı sunmak isteyen her kişi ve kurumla da iletişime geçmeye hazırız.Onların da ne gibi katkıların sunacaklarına dair Beyanlarını ve sonrasında Bağışlarını duyurmaya hazırız.
İnşaat ne zaman başlayacak ?
Sevgili Tatan'lılar zaman geçiyor,havalar ısınıyor,gerekli yardımlar toplanır toplanmaz mevsim koşullarının elverdiği ilk gün inşaat için temelimiz atılacaktır.Yapmamız gerekenleri eskisinden daha büyük bir inançla yapma zamanımız gelmiştir.Birbirimize inanmak / güvenmek / desteklemek zorundayız..Tatan Kültür evi Projesi hepimizin projesi olacaktır.Projemizin başarısı için hepimizin emeği ve katkısı beklenmektedir.İnşaatın Mayıs ayında başlaması İstanbul ve Bursa toplantılarında dile getirilmişti.Herşey istediğimiz gibi giderse Mayıs ayında başlamamız ve ot biçim zamanından önce mutlaka gözle görülür bir noktaya ulaştırmamız çalışmamızın başarıya ulaşması açısından kaçınılmaz gibi durmaktadır.Aksi halde işler çoğalacak ve projenin ilerleme hızı düşecektir.
Teknik Danışma Kurulu oluşmalıdır
Mimar,Mühendis,Şehir Plancısı,ve benzer teknik alanlarda okumuş /okuyan veya görev yapan tüm köylülerimizden oluşacak bir teknik danışma kurulunun oluşması için bu özelliklere uyan herkesin çok acilen sitemizle irtibata geçmesi gerekiyor.Bizler çalışmanın tamamı için site olarak / radyo ve Tatan tv olarak üstümüze düşen herşeyi yapacağız.
Kroki genel hatlarıyla hazır
Şu anda krokisel anlamda oluşturduğumuz arazi yapısı ve Kültürevinin içereceği etkinliklere göre düşünülmüş projemiz hazır durumdadır.İsteyen illerdeki tüm gönüllü temsilcilere bu krokisel proje ve projenin detaylarıyla ilgili sunuş yazıları ulaştırılacaktır.
Şimdi ne yapmalı ?
Bu yazı aynı anda 150'nin üzerinde farklı Tatanlı'nın veya Tatan'la birinci derecede akrabalık bağları bulunanların mail adreslerine ulaştırılmıştır.(Başka köylerden evlenmiş Tatan'lıların ya kendilerine,ya eşlerine ya da çocuklarına da gönderilmiştir)
Biz bu mektubun bütün duyarlı halkımıza ulaşmasını gönülden arzu ettik,tüm çabamıza rağmen ulaşamadığımız kişilerin olması kaçınılmazdır.Maillerine ulaşamadığımız köylülerimizin de bu yazıdan haberdar olabilmesi için vengetata sayfamızda ve forum bölümümüzde de yayınlıyoruz.Yazıyı okuduktan sonra evet çok doğru deyip bir köşeye çekilmemeniz bizim en büyük dileğimiz.
Forumda fikir ve önerilerinizi dile getirmeniz hepimiz açısından motive edici olacaktır.
Foruma yazmakta zorlanan dostlarımız DOĞRUDAN BU YAZININ EN AŞAĞISINDAKİ YORUM YAZ bölümüne tıklatarak yorumlarını ekleyebilirler (Kendi isimlerini de ekleyerek belirtirlerseniz düşüncelerinizi birebir alma şansımız olacaktır.)Buradaki Yorum bölümüne de yorum yazmakta zorlanırsanız eğer PELA MUCULİ deki yazı yaz bölümüne yazabilirsiniz...yollar ve yöntemler çok.
Toplantıların yapılma süreci hızlandırılmalıdır:
Mersin ve izmir gibi illerimizde Kültürevi konulu toplantısının en kısa zamanda yapılması için ilk girişimler başlatılmıştır.Toplantıların yapılacağı gün , yer ve saatler belirlenerek sitemize bildirilirse duyurusunu hemen eklemeye hazırız.
Kısacası eskisinden çok daha sıkı bir diyalog kurup aramızdaki iletişim kopukluğunu tersine çevirmeyi ve Tatan Kültürevi Projemizi taslaktan çıkarıp hayata geçirmeyi başarabiliriz.
Gelin bunu başarabileceğimizi hep birlikte kanıtlayalım...
Gelin bir birimize el uzatalım...
ARTIK HAREKETE GEÇME VAKTİDİR.
LÜTFEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BİZLERE ULAŞTIRINIZ
Saygılarımızla

Düşüncelerinizi yazmak için tüm yöntemler aşağıda sıralanmıştır.

1-Forumda Yazmak için tıklayın (üye olmanız gerekir)

2_Bu yazının hemen altına YORUM YAZMAK İÇİN TIKLAYIN (üyelik değil sadece isim yeterli)

3-Pela Muculi-Konuk Defterimize yazmak için tıklayın

www.vengetata.com
TATANTV

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güzelkent Derneği Radyo Barış ödül töreninde

köy dernegimizde 1 Olagan kongre sonucu